U nedjelju uvečer pronađeno je tijelo 35-godišnjeg utopljenika.     Foto: neurje.si

U nedjelju uvečer iz nabujale vode rijeke Temenice u selu Ivanja u opštini Mirna Peč, u Sloveniji, pronađen je utopljenik. Policija je potvrdila identitet 35-godišnjaka sa područja Mirne Peči i nastavlja s prikupljanjem informacija i utvrđivanjem svih okolnosti njegove smrti o čemu će biti obaviješteno nadležno tužilaštvo nakon završenog uviđaja.

“Vatrogasci PGD Mirna Peč pomogli su spasiocima hitne službe Novo Mesto u prenošenju tijela u vozilo Hitne pomoći“, saopšteno je iz Uprave zaštite i spašavanja Slovenije.

Radi se o šestoj žrtvi razornih poplava koje su pogodile Sloveniju. U nedjelju je objavljeno da je poginuo muškarac koji je prilikom saniranja posljedica poplava upao u rupu otvorenog šahta i preminuo na licu mjesta, navodi Slovenska tiskovna agencija (STA).

U subotu je na obali Save u predjelu Tomačeva u Ljubljani, nekoliko stotina metara od njegovog prebivališta na obali rijeke, pronađen mrtav muškarac. Prema prvim informacijama, smrt bi mogla biti posljedica poplava.

"U petak su tri osobe poginule od posljedica nevremena. Voda je na području Kamnika odnijela ženu, a dva holandska planinara poginula su od udara groma u planinama", potvrđeno je iz Opšte uprave policije.

TRT Balkan / agencije