Apasiev je nastavio da vrijeđa prisutne poslanike pozicije i opozicije, izjavljujući da u Sobranju Sjeverne Makedonije nema parlamentarne demokratije.              Foto: AA

Sjednica Sobranja Sjeverne Makedonije prekinuta je juče nakon što su dva poslanika Levice napala potpredsjednika parlamenta Gorana Mišovskog, gađajući ga listovima sa izmjenama i dopunama Poslovnika, a zatim su razbili kompjuter i telefona ispred potpredsjednika.

Najprije je poslanik Borislav Krmov, koji je imao proceduralne primjedbe, počeo da gađa potpredsjednika Mišovskog listovima pisanih amandmana, nakon čega je razbio kompjuter i telefon ispred njega, a potom mu se pridružio i poslanik Dimitar Apasiev, lider stranke Levica.

Jedina dva poslanika Levice u parlamentu podnijela su više od 2.000 amandmana na Poslovnik o radu Sobranja, odnosno, prema riječima predsjednika parlamenta Talata Džaferija, poslanici pomenute stranke podnijeli su 2.461 amandman, od kojih je samo 12 u redu.

U Sobranju Sjeverne Makedonije u ponedjeljak je održana 131. sjednica na kojoj su se poslanici izjasnili o amandmanima poslanika na Poslovnik o radu Skupštine, ali je sjednica nekoliko puta prekidana zbog incidenata koje je izazvala Levica, koja ima samo dva poslanika.

Apasiev je nastavio da vrijeđa prisutne poslanike pozicije i opozicije, izjavljujući da u Sobranju Sjeverne Makedonije nema parlamentarne demokratije.

Incident u kojem su poslanici Levice napali potpredsjednika Mišovskog, dogodio se nakon što 87 poslanika prisutnih na sjednici nije prihvatilo njihov zahtjev da se predloženi zapisnik povuče iz rasprave.

TRT Balkan / agencije