Džamiju Namazgah u Tirani gradi Turska fondacija Diyanet (TDV) u saradnji s Upravom za vjerske poslove Republike Turkiye.      Foto: AA

Ministar vanjskih poslova Republike Turkiye Hakan Fidan stigao je u zvaničnu posjetu Albaniji, a po dolasku u Tiranu posjetio je džamiju Namazgah koja je u izgradnji.

Džamiju Namazgah u Tirani gradi Turska fondacija Diyanet (TDV) u saradnji s Upravom za vjerske poslove Republike Turkiye, biće najveća na Balkanu, a polaganju kamena temeljca 2015. godine prisustvovao je i predsjednik Republike Tukiyee Recep Tayyip Erdogan.

U okviru zvanične posjete, Fidan će se prvo sastati s turskim poslovnim ljudima u Tirani, a kasnije će se sastati s Iglijem Hasanijem, albanskim ministrom Evrope i vanjskih poslova.

Fidan će se u Tirani sastati i s albanskim premijerom Edijem Ramom.

Po završetku posjete Albaniji, Fidan će sutra u večernjim satima otputovati u Sofiju u zvaničnu posjetu Bugarskoj, a u srijedu će posjetiti i Rumuniju.

Tokom Fidanovih posjeta trima državama razgovaraće se o aktuelnim, regionalnim i globalnim dešavanjima, kao i o bilateralnim odnosima.

TRT Balkan / agencije