Sva sredstva prikupljena na ovaj način bit će usmjerena ka socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini.     Foto: AA

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu jutros je otvoren Humanitarni bazar kojeg su i ovaj put podržali brojni građani.

Na bazaru je izložena polovna i nova odjeća, obuća, posuđe, kućanski aparati, knjige, igračke... Cijene su simbolične kako bi svi posjetioci mogli kupiti nešto za sebe i drage ljude, a osim kupovine pomoći mogu i donacijom stvari koje se mogu koristiti za naredne bazare.

Humanitarni bazar nije organizovan u februaru zbog velikog broja aktivnosti vezanih za zemljotrese u Turkiye i Siriji. Na bazaru se također mogu i donirati dobro očuvane stvari, kao što su kućne potrepštine, knjige, odjeća, obuća, a koje će biti iskorištene za prodaju na narednim bazarima.

Vrijedni volonteri Pomozi.ba organizacije pomogli su u pripremi i ovomjesečnog Humanitarnog bazara i njihova pomoć je neprocjenjiva kako za ovu, ali i ostale humanitarne aktivnosti Udruženja Pomozi.ba. Sva sredstva prikupljena na ovaj način bit će usmjerena ka socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Saliha Rokša iz Pomozi.ba kazala je za Anadoliju da su u februaru napravili pauzu jer su imali mnogo aktivnosti vezanih za pomoć Turkiye i Siriji.

"Organizovali smo naš martovski bazar i više smo nego zadovoljni posjetom. Na bazaru se mogu kupiti nove i polovne dobro očuvane stvari po vrlo povoljnim cijenama. Istovremeno, mogu i donirati neke stvari koje im možda kod kuće skupljaju prašinu i učiniti dobro djelo jer će to sigurno pomoći nekom od naših socijalno ugroženih ljudi", izjavila je Rokša.

Kako je kazala, Humanitarni bazar je počeo jutros u deset, a traje do 17 sati. Prihod od bazara ide za socijalno ugrožene ljude u Bosni i Hercegovini. Dotakavši se i drugih aktivnosti koje radi ovo udruženje, Rokša je kazala da u sklopu projekta "Obrok za sve" na dnevnom nivou podijele oko 1.000 obroka.

"Imamo i naše restorane dobre volje u Sarajevu, Travniku i Bihaću. Tu je i naš projekat mjesečnih paketa gdje na mjesečnom nivou doniramo prehrambene i higijenske namirnice za socijalno ugrožene ljude u našoj zemlji", pojasnila je Rokša.

TRT Balkan / agencije