Ursula von der Leyen boravi u četvorodnevnoj posjeti zemljama Zapadnog Balkana, u okviru koji je dosad posjetila Albaniju, Sjevernu Makedoniju i BiH. Planirano je da posjeti i Srbiju, Kosovo i Crnu Goru.        Foto: AA

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen sastala se u petak sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u okviru zvanične posjete Sarajevu.

Von der Leyen su u zgradi Predsjedništva BiH primili predsjedavajući i članovi Predsjedništva Denis Bećirović, Željko Komšić i Željka Cvijanović.

Predsjednica EK-a će se danas sastati i sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krištom, s kojom će održati zajedničku konferenciju za novinare. Jučer je Von der Leyen posjetila Donju Jablanicu kako bi izrazila solidarnost sa zajednicama pogođenim nedavnim katastrofalnim poplavama i klizištima.

Ursula von der Leyen boravi u četvorodnevnoj posjeti zemljama Zapadnog Balkana, u okviru koji je dosad posjetila Albaniju, Sjevernu Makedoniju i BiH. Planirano je da posjeti i Srbiju, Kosovo i Crnu Goru.

Posjeta je prilika da se razgovara o napretku partnera sa Zapadnog Balkana na putu ka EU, kao i o Planu rasta EU od šest milijardi eura.

TRT Balkan / agencije