U pratnji ambasadora Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadika Babura Girgina, Kacir je na Kovačima posjetio mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića gdje je proučio Fatihu.     Foto: AA

Ministar industrije i tehnologije Republike Turkiye Mehmet Fatih Kacir, koji boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, posjetio je Šehidsko mezarje Kovači te obišao historijski dio Baščaršije.

U pratnji ambasadora Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadika Babura Girgina, Kacir je na Kovačima posjetio mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića gdje je proučio Fatihu.

Nakon toga je prošetao Baščaršijom gdje se pozdravljao sa bh. građanima.

Kacir, koji povodom učešća na 13. Sarajevo Business Forumu boravi u jednodnevnoj zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, održao je ranije danas sastanke s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem, ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edinom Fortom, sa ministricom civilnih poslova Dubravkom Bošnjak.

Sastao se i sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Stašom Košarcem, te održao sastanke i sa privrednicima i predstavnicima međunarodnih kompanija i medija.

Ministar Kacir je u pratnji ambasadora Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadika Babura Girgina i delegacije obišao i Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS).

TRT Balkan / agencije