Objekat je uređen po najnovijim standardima.           Foto: AA

U centru Sarajeva, tačnije na adresi Mula Mustafe Bašeskije 9, otvoreno je javno kupatilo za ljude u stanju socijalne potrebe, prije svega korisnike Restorana dobre volje Udruženja Pomozi.ba.

“U početnoj, testnoj fazi kupatilo će raditi tri dana sedmično, ponedjeljak, srijeda i petak u periodu od 11 do 16 sati. Usluga je besplatna, a uključuje pored tuširanja, pranje i sušenje veša, a za sve korisnike na raspolaganju će biti i garderoba koju također mogu preuzeti ukoliko je njihova dotrajala i potrebna im je nova. Svim korisnicima će biti osigurani šamponi i gelovi za tuširanje, te peškiri“, objavilo je Udruženje Pomozi.ba.

Kako ne bi dolazilo do eventualnih gužvi i prevelikog čekanja, potrebno je zakazivanje unaprijed.           Foto: AA

Objekat je uređen po najnovijim standardima i raspolaže sa četiri ženske i tri muške tuš kabine, dva toaleta, četiri mašine za pranje i sušenje veša, ogledalima, fenovima za kosu. Kako ne bi dolazilo do eventualnih gužvi i prevelikog čekanja, potrebno je zakazivanje unaprijed. Korisnici će dobiti termine i u datom vremenskom roku moći će iskoristiti ovu uslugu koja će im uveliko olakšati život.

"Jer, većina korisnika Restorana dobre volje u Sarajevu živi u izuzetno lošim uslovima, te često nemaju za osnovne životne potrepštine. Na ovaj način će moći koristiti mašine za pranje i sušenje veša potpuno besplatno, jer većina njih ne posjeduje te uređaje, a uštediće i na računima za električnu energiju i vodu", kazali su iz Udruženja Pomozi.ba.

Vijest je izazvala brojne pozitivne reakcija građana iz BiH, ali i regiona.

Pri realizaciji ovog projekta Udruženju Pomozi.ba pomogli su prijatelji iz Općine Stari Grad koja je ustupila prostor.

TRT Balkan / agencije