Samit će se održati u hotelu Hills.            Foto: Uzakrota

Ove godine u organizaciji Devim Toura i uz podršku Ambasade Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini, USAID-a i Visit Sarajevo, domaćin je prvi put glavni grad Bosne i Hercegovine.

Uzakrota Travel Summit prethodnih godina uspješno je održavan u gradovima poput Londona, New Yorka, Bakua, Berlina, Beograda, Dublina, Atine i Istanbula.

Ovaj skup je izvrsna prilika za sve one iz turističke industrije da isprate nove trendove u turizmu i ugovore korisne saradnje.

Samit će se održati u hotelu Hills, gdje će sastati učesnici iz cijelog svijeta kao što su: tur operateri, turističke agencije, aviokompanije, hoteli, startupi iz oblasti putničke tehnologije, investitori u smještajne kapacitete, tehnološke kompanije i kompanije koje pružaju logistiku turističkoj industriji.

Važni govornici iz Turkiye, Balkana i Evrope govorit će o temama poput: "Vraćanje povjerenja klijenata putem marketinga u fragmentiranom sektoru", "Bijeg od običnih putovanja – Šta očekuje masovni turizam?", "Uspostavljanje dugoročnog marketinga balkanskog turističkog tržišta" i "Jačanje otpornosti u turističkom sektoru".

Također, na štandovima prisutnih brendova bit će organizovani B2B sastanci na kojem će učesnici imati priliku razmjene iskustava i kontakata.

TRT Balkan