Predizborna kampanja u Crnoj Gori: U trci za predsjednika sedam kandidata

Predizborna kampanja u Crnoj Gori: U trci za predsjednika sedam kandidata

Predsjednički izbori u Crnoj Gori zakazani su za 19. mart, a u trci za predsjednika je sedam kandidata.
Predsjednički izbori u Crnoj Gori zakazani su za 19. mart, a u trci za predsjednika je sedam kandidata.     Foto: AA

Predizborna kampanja uoči predsjedničkih izbora u Crnoj Gori uveliko je u toku, a na ulicama gradova širom zemlje od prvog dana izborne kampanje postavljeni su plakati i bilbordi sa kandidatima i političkim porukama.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori zakazani su za 19. mart, a u trci za predsjednika je sedam kandidata.

Na izborima će učestvovati aktuelni predsjednik države i lider Demokratske partija socijalista (DPS) Milo Đukanović, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Kandidati su i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i influenser Jovan Radulović.

Na ulicama Podgorice, glavnog grada Crne Gore, moguće je vidjeti plakate svih veličina s porukama predsjedničkih kandidata.

Na bilbordima su nasmijani političari, s izbornim sloganima. Slogan Đukanovića je “Milo, nego ko?”, dok su po gradu postavljeni plakati za kandidata Andriju Mandića pod sloganom “Gradimo budućnost, čuvajmo tradiciju”.

Slogan kandidata Alekse Bečića je ”Časti mi”, dok je slogan Jakova Milatovića “Uspjećemo”. Na bilbordima je i plakat kandidatkinje SDP-a pod sloganom “Draginja srcem”.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori, četvrti od obnove nezavisnosti i sedmi od uvođenja višepartijskog sistema, održaće se 19. marta ove godine.

Očekuje se da izborna trka za šefa države bude najneizvjesnija od 2006. godine, kada je Crna Gora obnovila nezavisnost, te da će pobjednik biti riješen tek nakon dva kruga izbora.

TRT Balkan / agencije