Podrška će biti usmjerena posebno studentima sa istaknutim rezultatima u obrazovanju i studentima koji dolaze i socijalno osjetljivih porodica.     Foto: Facebook/ Edin Ramić

U ime Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica sporazum je potpisao resorni ministar Edin Ramić, dok je Bosanskohercegovačku asocijaciju alumnija univerziteta u Turkiye zastupao predsjednik Upravnog odbora Emin Bajrić.

Ovim sporazumom se uređuju principi i osnove saradnje koja će se uspostaviti između Ministarstva i Asocijacije, a koji se odnose na što efikasniju i učinkovitiju realizaciju potpisanog Sporazuma.

Podrška će biti usmjerena posebno studentima sa istaknutim rezultatima u obrazovanju i studentima koji dolaze i socijalno osjetljivih porodica.

Na osnovu sporazuma o saradnji u narednom period se očekuje povećanje broja studenata u Republici Turkiye, a koji dolaze iz povratničkih sredina. Asocijacija će biti zadužena za vršenje koordinacije i osiguranje upisa studenata na fakultete, dok će ministarstvo u skladu sa budžetskim mogućnostima redovno osiguravati neophodna sredstva za realizaciju aktivnosti u okviru sporazuma.

TRT Balkan