Najkritičnije je u Bihaću, Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu, u kojima je proglašeno stanje prirodne nesreće.      Foto: AA

Udruženje Pomozi.ba priprema šleper pomoći, tačnije vode, hrane, vreća sa pijeskom, čamaca i ostalih stvari, koji kreće u narednim satima prema Krajini sa 30-ak volontera i uposlenika Pomozi.ba iz Sarajeva.

Istovremeno Pomozi.ba pokreće i akciju pomoći za Krajinu, a u tu svrhu u funkciju je stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Pomozi.ba tim iz Bihaća već je na terenu od početka ove prirodne katastrofe i uveliko pomaže unesrećenima u poplavama.

U koordinaciji sa Civilnom zaštitom Bihaća vrši se distribucija vode i hrane za pogođena područja, a Pomozi.ba uposlenici su angažirani i na punjenju vreća s pijeskom.

Shodno razvoju situacije Pomozi.ba će na svojim društvenim mrežama obavještavati javnost o trenutnim aktivnostima, te eventualnim potrebama za volonterima i drugim vrstama pomoći.

Donacije za unesrećene u poplavama moguće su osim poziva na broj 17041 i putem web-stranice www.pomoziba.org, žiroračuna i PayPala s naznakom „Poplave maj 2023“.

TRT Balkan / agencije