Osmani se zahvalila sekretaru Blinkenu na prijemu u utorak i diskusiji u State Departmentu u Washingtonu, u sklopu NATO samita.     Foto: AA

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se u okviru NATO samita sa američkim državnim sekretarom Antonyjem Blinkenom, na čiji poziv boravi u Washingtonu.

Osmani se zahvalila sekretaru Blinkenu na prijemu u utorak i diskusiji u State Departmentu u Washingtonu, u sklopu NATO samita.

“Savez sa Sjedinjenim Američkim Državama nije samo svedočanstvo naših zajedničkih demokratskih vrednosti i principa, već je i kamen temeljac za globalnu stabilnost i prosperitet”, napisala je Osmani na Facebooku.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, na marginama samita NATO-a, sastala se sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Predsednica Osmani je istakala da je Hrvatska jedan od ključnih saveznika Kosova u regionu i jedan od glavnih partnera na “našem evroatlantskom putu“, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.

Osmani je sa kolegom Milanovićem, između ostalog, razgovarala o težnji Kosova da se učlani u NATO i vitalnoj podršci hrvatskih saveznika, kao i o strateškom značaju članstva Kosova za održiv mir i bezbednost u regionu i šire.

U tom kontekstu, Osmani je zahvalila Milanoviću, koji je uvek bio snažan glas za članstvo Kosova u NATO i druge međunarodne organizacije.

TRT Balkan / agencije