Ostaje zahtjev i sa prethodnih protesta, a to je rad pravosuđa i procesuiranje svih onih koji su učestvovali u izbornim krađama.     Foto: AA

Kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić ranije je izjavila da imaju hiljadu razloga za proteste, te da je "sve kulminiralo izbornom krađom, sistemski organizovanom pljačkom izbora", za koje su podnijeli mnogobrojne krivične prijave i žalbu Centralnoj izbornoj komisiji BiH "na sramnu odluku koju su donijeli".

Sad je ta žalba na CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH, i ona ostaje kao naš zahtjev. Ostaje zahtjev i sa prethodnih protesta, a to je rad pravosuđa i procesuiranje svih onih koji su učestvovali u izbornim krađama. Nijedan epilog nismo vidjeli, a imate brojne dokaze koje smo dokumentovali i predali Tužilaštvu, i ništa se ne dešava”, kazala je Trivić.

Dodala je da s tim neće stati.

“Kakvu god odluku donijelo Apelaciono vijeće, i kako god taj proces završio, ne može biti 'nikom ništa'. Da neko otme narodnu volju i da mi stanemo, to gledamo, i na neki način mi u tome učestvujemo, taj film nećete gledati. Ovo neće stati”, poručila je ranije Trivić.

Dodala je da ostaje i zahtjev za objektivno izvještavanje RTRS-a i zahtjev "da prestanu etiketirati sve ljude koji misle drugačije od režima".

FENA