Semir Gicić i Kulturni centar doniraju novac za narod Turkiye i Sirije.     Foto: AA

U Novom Pazaru, u Srbiji, večeras je odigrana predstava “Beskompromisni stand up“, glumca Semira Gicića. Kako su ranije dogovorili glumac i menadžment Kulturnog centra Novi Pazar, sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za pomoć područjima pogođenim razornim zemljotresima koji su okarakterisani kao “katastrofa veka“.

Sve ulaznice za ovo humanitarno izvođenje predstave rasprodate su u rekordnom roku, a dvorana Kulturnog centra bila je ispunjena do poslednjeg mesta.

“Svako na svoj način, u skladu sa svojim mogućnostima bi morao da pomogne onima kojima je naša pomoć potrebna. Možda to nije značajna pomoć jer su posledice razornih zemljotresa nesagledive i u Turskoj i u Siriji. Ja sam odlučio da svoju publiku usmerim ka kupovini karata da budu svesni da tako pomažu porodicama žrtava da se što pre oporave“, izjavio je za Anadoliju glumac Semir Gicić.

Gicić je kazao da i on ima rođake u Turkiye, te da oseća veliku bliskost sa narodom Turkiye i Sirije i da je obaveza da se bratski i prijateljski narodi pomažu kada ih zadesi nevolja.

“Tragedija je toliko velika da ova naša podrška dođe kao kap u moru. Podsetiću sebe i sve koji ovo čitaju na pticu koja je u kljunu nosila vodu da gasi požar, ona je toliko mogla da učini. U obavezi smo da uradimo šta god smo u mogućnosti. Ovo je i karika u lancu, da motivišemo druge da ne kidaju taj lanac prenosivosti dobra“, dodao je Gicić.

Kulturni centar Novi Pazar nedavno je organizovao i humanitarnu izložbu slika pod nazivom “Umetnici za Turkiye i Siriju“. U ovoj akciji 52 umetnika donirala su 57 umetničkih dela od čije će prodaje novac biti uplaćen na račune državnih organizacija koje deluju na područjima pogođenim razornim zemljotresima.

TRT Balkan / agencije