Sa ambasadorom Angilijem, predsednica Osmani je razgovarala i o produbljivanju ekonomske saradnje, kao i o potencijalu povećanja saradnje u drugim sferama.      Foto: AA

Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani primila je danas akreditivno pismo od novog ambasadora Republike Turkiye na Kosovu Sabri Tunca Angilija, kojem je poželela dobrodošlicu.

Na sastanku sa novim ambasadorom Turkiye, predsednica Osmani govorila je o odličnim odnosima između dve zemlje, a izrazila je i posvećenost institucija Kosova daljem intenziviranju bilateralnih odnosa i saradnje na međunarodnoj arena, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.

Istovremeno, predsednica Osmani je govorila i o razornim zemljotresima u Turkiye, koji su izazvali hiljade žrtava.

U tom kontekstu istakla je da narod Kosova nastavlja da se solidariše sa narodom Turkiye u ovom izazovnom vremenu, dok kosovske institucije nastavljaju da podržavaju napore turskih vlasti da prevaziđu posledice ove tragedije.

Sa ambasadorom Angilijem, predsednica Osmani je razgovarala i o produbljivanju ekonomske saradnje, kao i o potencijalu povećanja saradnje u drugim sferama od obostranog interesa. ​​​​​​​

Na temu aktuelnih političkih i bezbednosnih dešavanja, kosovska predsednica istakla je da su institucije Republike Kosovo i dalje posvećene održivom miru i stabilnosti.

Ambasador Angili je, pored ostalog, ponovio čvrstu podršku Turkiye članstvu Kosova u Savetu Evrope i drugim međunarodnim organizacijama.

Angili je imenovan za novog ambasadora Turkiye na Kosovu, nakon što se njegovom predhodniku Cagri Sakaru završio četvorogodišnji mandat.

TRT Balkan / agencije