Odluka o trodnevnoj žalosti donesena je povodom jučerašnje tragedije u kojoj su ubijene tri osobe, i ranjene tri.      Foto: AA

Gradske vlasti u Gradačcu donijele su odluku o proglašenju trodnevne žalosti povodom jučerašnjeg višestrukog ubistva i tragedije.

“Rodbini i prijateljima tragično stradalih sugrađana upućujem najiskrenije saučešće! Molim građane Gradačca da u ovoj teškoj situaciji budemo jedinstveni i dostojanstveni kao što smo bili i u prethodnim razdobljima. Od 12. do 14. augusta na području grada Gradačac na snazi je Odluka o proglašenju trodnevne žalosti“, naveo je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić.

Tokom trodnevne žalost zastave na javnim ustanovama u Gradu Gradačcu će biti spuštene na pola koplja i neće biti događaja kulturnog i zabavnog karaktera. U ugostiteljskim objektima i javnim ustanovama neće biti emitiranja muzike.

Tri osobe su usmrćene na području Gradačca, u Bosni i Hercegovini, a tri ranjene iz vatrenog oružja. Radi se o punoljetnim osobama. Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca, a on je potom počinio samoubistvo.

Ove informacije potvrdio je Admir Arnautović iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Dodao je da je Sulejmanović iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

TRT Balkan / agencije