Dodaju kako je i dalje u prekidu prometna komunikacija između Mostara i Jablanice te Jablanice i Blidinja, dok se promet između Jablanice i Prozor-Rame odvija otežano.    Foto: AA

Štab Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) i MUP HNK objavili su najnovije podatke, prema kojima je broj smrtno stradalih ljudi u razornim poplavama, bujicama i klizištima posrastao na 19.

"Od ukupnoga broja smrtno stradalih, 16 je osoba iz Jablanice, tri iz Konjica. Prema podacima MUP-a, u Konjicu je aktivna potraga za dvije prijavljene nestale osobe, u Jablanici za njih četvero. Od 19 smrtno stradalih, jedno je tijelo još uvijek neidentificirano", navodi se u saopćenju Vlade i MUP-a HNK-a.

Dodaju kako je i dalje u prekidu prometna komunikacija između Mostara i Jablanice te Jablanice i Blidinja, dok se promet između Jablanice i Prozor-Rame odvija otežano.

"Policija upućuje vozače na zamjenske prometne pravce. Na dionici od Jablanice do Konjica mogu prometovati osobna vozila i teretna vozila bez prikolice. Svi su koridori otvoreni za spasilačke i druge žurne službe", navodi se u saopćenju.

U noći s četvrtka na petak katastrofalne poplave i klizišta pogodile su područja Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i drugih gradova u kojima su, uz 19 stradalih na području HNK-a, život izgubile i tri osobe u općini Fojnica.

TRT Balkan / agencije