U pucnjavi je povrijeđen uposlenik Javne ustanove OŠ Lukavac Grad.     Foto: AA

Nakon jutrošnje pucnjave u Osnovnoj školi Lukavac Grad oglasili su se iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, saopštivši da je dijete koje je pucalo pod policijskim nadzorom.

„Odmah po zaprimanju prijave, izlaskom policijskih službenika Policijske uprave Lukavac na lice mjesta događaja, zatečeno je dijete za koje se sumnja da je pucalo iz vatrenog oružja, te su zatečeni odbačeno vatreno oružje i drugi predmeti. Dijete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama Policijske uprave Lukavac, dok se vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti obezbjeđuju do otpočinjanja uviđaja. U pucnjavi je povrijeđeno jedno lice, N.O. (1985) iz Lukavca, uposlenik Javne ustanove OŠ Lukavac Grad koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane na Klinici za hirurgiju, a prema trenutnim informacijama povrijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL koja je još u toku. Obezbjeđenje lica mjesta vrše policijski službenici PU/PS Lukavac, a uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva TK koji se nalazi na licu mjesta izvršit će istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK- a i Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla. Na licu mjesta nalazi se i Tužilac za maloljetnike. U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti dati više informacija“, navode u Upravi policije MUP-a TK.

Tačno u podne u Lukavcu je zakazana press-konferencija na kojoj će se, najvjerovatnije, obratiti predstavnici izvršne vlasti u TK.

TRT Balkan / agencije