Svaka porodice će dobiti po dva metra ogrjevnog drveta. Implementacija projekta je počela u februaru i završit će se do kraja marta.     Foto: AA

Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS) je zahvaljujući partnerskoj organizaciji Jetim Vakfi iz Turkiye obezbijedio ogrjevno drvo za 100 jetimskih porodica iz Bosne i Hercegovine.

Ogrijev će se preko dobavljača distribuirati na adrese stanovanja jetimskih porodica i predstavljat će, između ostalih, još jedan vid podrške koji realizuju svake godine za njih. "Majka sam dvoje djece/jetima i zahvaljujem se donatoru na donaciji drva koja će nam svakako dobro poslužiti u ovim zimskim danima. Da budu zdravi i živi i da im Allah dž.š. da svako dobro", kazala je Nermina iz Malešića kod Gračanice.

Svaka porodice će dobiti po dva metra ogrjevnog drveta. Implementacija projekta je počela u februaru i završit će se do kraja marta. Ovo je jedna od stalnih podrški jetimima od njihovih prijateljskih organizacija iz Turkiye koje ujedno i stipendiraju veliki broj jetima u BiH.

"Iako smo svjedoci da Turkiye preživljava katastrofalne posljedice tokom razornih zemljotresa, njihova stalna podrška ovoj djeci nije izostala ni u danima kada je i samima njima jako potrebna", saopćeno je iz MFS-EMMAUS-a.

Ova organizacija zbog toga ulaže velike napore da obezbijedi i distribuira što više humanitarne pomoći za najugroženija područja pogođena zemljotresom, kako u Turkiye tako i u Siriji.

TRT Balkan / agencije