Iako ste večeras odvojeni od porodica u vrijeme iftara, znajte da ste svi u našim srcima, kazali su iz MFS-EMMAUS-a.    Foto: Facebook/MFS-EMMAUS

Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS saopćio je da su organizovali podjelu 750 iftara javnim dežurnim službama, rudarima i Oružanim snagama BiH povodom ramazana, muslimanskog mjeseca posta.

"Oni ne samo da nisu sa svojim porodicama na iftaru, oni su 150 metara ispod zemlje ili u blatu gdje kopaju crno zlato, u vatri, pod rotacijom, na točkovima, u opasnosti, brinu o vama, spašavaju živote, rađaju nove, čuvaju straže i pod budnim okom brinu o nama, o vama. Oni su i više nego što možemo zamisliti i zbog toga smo odlučili spremiti jedan poseban iftar s ljubavlju upravo za njih", navodi se u saopštenju MFS-EMMAUS-a.

U utorak je vrijedna ekipa centralne kuhinje Prihvatnog centra Duje spremila dodatnih 750 iftara, a nekoliko ekipa uposlenika upakovalo i transportovalo na više lokacija od Doboj Istoka do Tuzle, objavio je MFS-EMMAUS.

"Iftar su večeras dobili svi rudari Rudnika Kreka po pogonima, PK Šikulje, jama Mramor, PK Dubrave, službe Hitne medicinske pomoći, Vatrogasne brigade i Policijske stanice Doboj Istok, Gračanica, Lukavac i Tuzla, Opća bolnica Dr. Mustafa Beganović Gračanica, 23 klinike i poliklinike sa službama UKC-a Tuzla, dežurno osoblje Prihvatnog centra Duje kao i Oružane snage u kasarni Dubrave", navodi se.

Vaš trud i zalaganje zahtijeva posebno priznanje za ljudskost, naspram napora i odgovornosti koje snosite na poslu za dobrobit sviju nas. Iako ste večeras odvojeni od porodica u vrijeme iftara, znajte da ste svi u našim srcima, kazali su iz MFS-EMMAUS-a.

TRT Balkan / agencije