MeđunarodnI forum solidarnosti od samog početka ramazana, muslimanskog mjeseca posta, tradicionalno realizuje niz ramazanskih aktivnosti.     Foto: AA

MeđunarodnI forum solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS) od samog početka ramazana, muslimanskog mjeseca posta, tradicionalno realizuje niz ramazanskih aktivnosti.

Među najznačajnijim aktivnostima su podjela iftara na kućni prag, organizovanje kolektivnih iftara kao i podjela ramazanskih paketa postačima, socijalno osjetljivim kategorijama i sve većem broju jetimskih porodica.

"Postoji i niz drugih aktivnosti koje u saradnji s donatorima pretežno realizujemo prema jetimskim porodicama u vidu podrške tokom i poslije mjeseca ramazana. Česte su podjele sitne stoke, podjela paketa, kupovina odjeće i obuće kao i podjela školskog pribora za djecu/jetime", objavio je MFS-EMMAUS.

Tokom cijelog mjeseca ramazana MFS-EMMAUS širom Bosne i Hercegovine podijeli preko 15.000 iftara na kućni prag i kroz organizovanje kolektivnih iftara. Za socijalno osjetljivo stanovništvo širom BiH kao i jetimskim porodicama uruči preko 10.000 ramazanskih paketa.

"U vremenu trajanja ramazana niko od uposlenika MFS-EMMAUS-a se ne štedi, dajući tako svoj maksimum kroz organizovanje, logistiku, pripreme i realizaciju svake prateće aktivnosti. Jedna smo velika i uigrana ekipa spremna na bilo kakav izazov i ponosimo se hiljadama pređenih kilometara u toku jednog mjeseca, kako bi dostavili tople iftarske radosti i pakete ljudima koji su u potrebi", navodi se u saopštenju MFS-EMMAUS-a.

Napominju da imaju ogromnu podršku svakog ramazana od građana BiH, bh. dijaspore širom svijeta kao i od brojnih domaćih i stranih organizacija, privrednih subjekata i udruženja koji svojim uplatama i angažmanom pomažu njihove aktivnosti tokom mjeseca ramazana.

"Ljudi su prepoznali naše iskrene namjere i ideju koju temeljito i profesionalno odradimo do zadnjeg dana pa ulažemo velike napore da i ove godine ostvarimo sve zadate ciljeve. Ono što je novina od ove godine je da smo pored aktivnosti u Bosni i Hercegovini tokom ramazana pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za iftare i ramazanske pakete za stanovništvo Turske i Sirije pogođeno razornim zemljotresima, koje ćemo realizovati u ovim zemljama zahvaljujući našim partnerskim organizacijama", objavio je MFS-EMMAUS.

TRT Balkan / agencije