Direktor Media centra Muamer Tinjak izjavio je kako Media centar djeluje kroz pet svojih medijskih platformi.     Foto: AA

Media centar Islamske zajednice je u Sarajevu organizirao tradicionalni sastanak sa predstavnicima medija, tokom kojeg je istaknuto da je Media centar IZ-a pripremio bogat kako sehurski, tako i iftarski program.

Direktor Uprave za vjerske poslove i imam Gazi Husrev-begove džamije hafiz Mensur ef. Malkić je predstavnicima medija zahvalio na dolasku i saradnji.

"Zahvaljujem vam se na korektnom odnosu i radu, i na tome što se interesujete za rad Islamske zajednice. Također, iskazujem spremnost organizacionih jedinica Islamske zajednice da daju podršku medijima u pripremi sadržaja vjerskog karaktera. Svjesni smo da ste vi - mediji naš značajan partner, prenosite naše poruke u javnost“, kazao je Malkić.

Direktor Media centra Muamer Tinjak izjavio je kako Media centar djeluje kroz pet svojih medijskih platformi, te kako su temeljito radili na pripremi ovogodišnjeg ramazanskog programa.

"Sve naše platforme spremno ulaze u ramazansku priču“, izjavio je Tinjak, te nastavio: "Media centar stasava u ozbiljnu medijsku kuću koja pokriva čitavu teritoriju BiH i gdje god da se nalazi član IZ-a u svijetu. Kontinuirano sarađujemo s našim muftijstvima. Cilj nam je da na adekvatan način pokrijemo sve aktivnosti unutar zajednice. U ozbiljnim smo pripremama za otvaranje redakcija u svim našim muftijstvima tako da ćemo imati i fizičku lokaciju s koje ćemo proizvoditi programe i pratiti sve ono što je najvažnije."

Ove godine tradicionalni sehurski program i na društvenim platformama

“Mogu samo reći da mi ove godine planiramo naš već tradicionalni sehurski program koji se organizira devet godina sa profesoricom FIN-a Zehrom Alispahić, a koji emitujemo i na Youtube i Facebook kanalima, ali isto tako i na BIR televiziji. Iftarski program će biti također veoma bogat, on je već pripremljen i smontiran”, kazao je Tinjak.

Nedim Hrbat, izvršni direktor programa Media centra, ocijenio je vrlo dobrom saradnju sa medijima.

"Godinama već besplatno ustupamo televizijske i radijske programske sadržaje. Ove godine predstavili smo i ponudili na besplatno emitovanje brojne sadržaje, više od deset TV i radijskih serijala, odnosno tri stotine televizijskih i tri stotine radijskih emisija, rubrika i priloga“, kazao je Hrbat.

Prisutni su tokom sastanka razgovarali o poboljšanju saradnje posebno u području razmjene proizvedenih audio i video zapisa, tematskih emisija, prenosa programa obilježavanja značajnih datuma, mubarek noći, bajramskog programa i drugih sadržaja vezanih za ramazan.

TRT Balkan / agencije