Učenici imaju mogućnost izbora dva programa, Kantonalni ili Cambridge program.      Foto: AA

"Maarif International Schools Bosnia and Herzegovina“ najavljuje upis u prvi razred srednje škole.

Učenici imaju mogućnost izbora dva programa, Kantonalni ili Cambridge program, a ukoliko se prijave do 2. jula, ostvaruju 15 posto popusta na školarinu.

Od trećeg razreda srednje škole nudi im se mogućnost izbora IB programa. Učenici koji žele upisati prvi razred Gimnazije “Maarif International Schools Bosnia and Herzegovina”, a imaju 78 bodova ostvarenih na eksternoj maturi, prijavu mogu izvršiti putem linka na stranici “Maarif Schools of Sarajevo”.

Za sve učenike koji imaju najmanje 71 bod na osnovu rezultata ostvarenih na ispitima eksterne mature i rezultata ostvarenih u toku školovanja, Maarif škola organizuje prijemni ispit za upis u prvi razred gimnazije.

Ispit će se održati u četvrtak, 27. juna, sa početkom u devet sati. Prijave za ispit se mogu vršiti putem telefona 062/271 - 004 ili lično u prostorijama škole. Svi učenici koji steknu diplomu “Maarif” škole ostvaruju 50 posto popust pri upisu na studij na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu kontaktirati putem telefona 033/257-260 ili 062/271-004, navodi se u saopštenju "Maarif International Schools Bosnia and Herzegovina“.

TRT Balkan / agencije