"Ostajemo čvrsto posvećeni ispunjenju ključnih prioriteta i provedbi reformskih procesa”, navela je Krišto u pismu Varhelyiju.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto uputila je komesaru za susjedstvo i proširenje Evropske unije Oliveru Varhelyiju pismo i Informaciju s pregledom ključnih reformi koje su učinjene u posljednjih godinu dana, kao i onih na kojima se intenzivno radi i koje su u završnoj fazi.

Pismo s Informacijom predsjedavajuća je uputila u susret predstojećoj odluci Evropskog vijeća o početku pregovora s Bosnom i Hercegovinom.

"U čvrstom uvjerenju kako smo temeljem navedenih ostvarenih rezultata postigli odgovarajuću razinu usklađenosti s europskim kriterijima, šaljem Vam u privitku Informaciju s pregledom ključnih reformi koje su učinjene u posljednjih godinu dana, kao i onih na kojima intenzivno radimo i koje su u završnoj fazi. Aktivnosti koje smo ostvarili rezultat su našeg sveobuhvatnog i predanog rada, te suradnje nadležnih institucija na svim razinama vlasti. Ovi postignuti ciljevi, iako su samo dio šireg spektra aktivnosti koje smo provodili, od vitalnog su značaja za naš sljedeći iskorak prema članstvu u Europskoj uniji. Svakim korakom jačamo temelje naše buduće integracije u europsku obitelj. Ostajemo čvrsto posvećeni ispunjenju ključnih prioriteta i provedbi reformskih procesa”, navela je Krišto u pismu Varhelyiju.

Krišto je informisala evropskog komesara kako će se na predstojećoj sjednici Vijeća ministara BiH naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obaveza te zemlje uključujući i Zakon o sudu BiH.

Navela je kako svi ovi procesi iziskuju svakodnevnu predanost, saradnju i odlučnost svih političkih predstavnika, koja je jasno vidljiva, a sve kako bi osigurali da Bosna i Hercegovina ostvari svoj puni potencijal i postane stabilna, prosperitetna i funkcionalna država, punopravna članica Evropske unije.

U tom ozračju još jednom je istaknula kako svi u BiH očekuju pozitivnu odluku Evropskog vijeća o otvaranju pregovora sa zemljom u ovom mjesecu.

TRT Balkan / agencije