Kosovski premijer Albin Kurti sastao se u četvrtak s novim ambasadorom Republike Turkiye Sabrijem Tunc Angilijem.            Foto: AA

Kosovski premijer Albin Kurti sastao se u četvrtak s novim ambasadorom Republike Turkiye Sabrijem Tunc Angilijem kome je preneo zahvalnost za pomoć i doprinos koji su turski narod i država dali Kosovu, kao dokazani prijatelj i partner kosovskog naroda.

Premijer je u ime Vlade Kosova izrazio najdublje saučešće ambasadoru zbog žrtava zemljotresa koji su nedavno pogodili Turkiye.

Kurti je istakao da je Kosovo blisko sa Turkiye i turskim narodom i da je na osnovu svojih kapaciteta, sa Kosovskim bezbednosnim snagama, Kosovskom policijom, Agencijom za vanredne situacije i medicinskim timovima, pomoglo u ovim teškim vremenima za Turkiye, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Ambasador Angili se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio duboku zahvalnost za pomoć koju je Republika Kosovo pružila turskim institucijama i ljudima u regionima pogođenim razornim zemljotresima.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima daljeg proširenja bilateralne saradnje, posebno u oblasti privrede, bezbednosti, odbrane i kulture.

Istaknut je potencijal za povećanje trgovinske razmene, poboljšanje trgovinskog bilansa, kao i povećanje investicija turskih privrednika. Razgovarano je i o snažnim kulturnim vezama Turkiye i Kosova i mogućnostima za zajedničko organizovanje kulturnih i umetničkih događaja.

TRT Balkan / agencije