"To je dokaz stabilnosti naše države i sposobnosti da se izdignemo iznad izazova i da zablistamo na svetskoj sceni“, istakla je Osmani.     Foto: AA

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u Pariz kako bi zajedno sa mnogim svetskim liderima učestvovala na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Osmani će u Parizu, gde će boraviti na poziv predsednika Republike Francuske Emmanuela Macrona i predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomasa Baća, podrži 9 sportista koji će predstavljati Kosovo na ovim igrama, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.

Ovom prilikom predsednica Osmani je istakla da za Kosovo učešće na Olimpijskim igrama predstavlja kulminaciju napornog rada, posvećenosti i odlučnosti naših sportista.

"To je dokaz stabilnosti naše države i sposobnosti da se izdignemo iznad izazova i da zablistamo na svetskoj sceni“, istakla je Osmani.

U okviru posete Parizu, Osmani će učestvovati na Samitu "Sport za održivi razvoj“, koji organizuje francuski predsednik Macron.

Kosovska predsednica je takođe pozvana sa njenim suprugom Prindonom Sadrijuom na prijem koji organizuje predsednik Francuske u Jelisejskoj palati i istovremeno će prisustvovati paradi sportista Kosova na Trokaderu. Pozvani su takođe i na večeru koju organizuje predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Kosovo će na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. predstavljati devet sportista u nekoliko sportskih disciplina. Osmani je čestitala kosovskim takmičarima i izrazila uverenje da će oni dostojno predstavljati Kosovo i da će se iz Pariza vratiti kao pobednici.

TRT Balkan / agencije