Kavazović je Erbasa zamolio i da prenese čestitke u njegovo ime i u ime Islamske zajednice u BiH ponovo izabranom predsjedniku Republike Turkiye.     Foto: MINA

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je čestitku Aliju Erbasu, predsjedniku Uprave za vjerske poslove Republike Turkiye (Diyanet), na uspješno održanim parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Republici Turkiye.

"Nadam se Vašem dobrom zdravlju i koristim ovu priliku da Vama i građanima bratske Republike Turkiye čestitam na uspješno održanim parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Svaki uspjeh Republike Turkiye i njenog naroda nas raduje, a slobodno i dostojanstveno iskazivanje političke volje naroda i demokratski izbori zasigurno jesu uspjeh na koji imate pravo biti ponosni", navedeno je.

Kavazović je Erbasa zamolio i da prenese čestitke u njegovo lično ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ponovno izabranom predsjedniku Republike Turkiye, Recepu Tayyipu Erdoganu.

"Volja i izbor turskog naroda nas sve obavezuje, a naše iskustvo koje je toliko puta dokazano jeste da je Recep Tayyip Erdogan osvjedočeni prijatelj Bosne i Hercegovine, svih njenih građana i Islamske zajednice. Sigurni smo da će u godinama pred nama, voljom Milostivog, saradnja između naših država, naroda i vjerskih institucija nastaviti da se razvija. Uz dove Uzvišenom za Vaše dobro zdravlje molim Ga da godine koje su pred nama budu godine uspjeha i prosperiteta bratskog naroda i države Turske (Turkiye)", kaže se u čestitki reisul-uleme Kavazovića.

TRT Balkan / agencije