Posebno je istakao da će se Republika Turkiye odlučno suprotstaviti bilo kakvom pokušaju separatizma, kao što je to činila i do sada.     Foto: AA arhiva

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan u telefonskom razgovoru su razmijenili bajramske čestitke, te su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji.

Kako je objavio Izetbegović na društvenim mrežama, Erdogan je iskoristio priliku da svim Bošnjacima čestita Kurban-bajram, uz poruku da Republika Turkiye pažljivo prati situaciju i da čvrsto stoji uz Bosnu i Hercegovinu.

Posebno je istakao da će se Republika Turkiye odlučno suprotstaviti bilo kakvom pokušaju separatizma, kao što je to činila i do sada.

Izetbegović je zahvalio Erdoganu na kontinuiranoj podršci koju prijateljska Republika Turkiye i turski narod pružaju Bosni i Hercegovini.

Predsjedniku Turkiye je zahvalio i na ličnom angažmanu koji se odnosi na Gazu, te izrazio nadu da će teror nad nedužnim palestinskom narodom što prije biti zaustavljen, istakao je Izetbegović.

TRT Balkan / agencije