Ilham Aliyev dočekan uz najviše počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH

Ilham Aliyev dočekan uz najviše počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH

Predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Aliyev doputovao je u prvu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.
U ranijim susretima bh. i azerbejdžanskih zvaničnika odnosi između dviju država ocijenjeni su dobrim i prijateljskim.                Foto: AA

Predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Aliyev, koji je u četvrtak doputovao u prvu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, dočekan je uz najviše vojne počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Aliyeva je ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu dočekala predsjedavajuća Željka Cvijanović. Svečana ceremonija počela je mimohodom te nastavljena intoniranjem himni Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

Potom je uslijedio tetе-a-tetе susrеt sa predsjedavajućom i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović, Denisom Bećirovićem i Željkom Komšićem.

Najavljen je i sаstаnаk zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Azerbejdžan, nakon kojeg su predviđene izjave za medije.

Osim toga, biće upriličeno i potpisivanje Zajedničke deklaracije o strateškom partnerstvu između Bosne i Hercegovine i Republike Azerbejdžan.

Predsjednik Azerbejdžana boravi u prvoj zvaničnoj posjeti BiH. U ranijim susretima bh. i azerbejdžanskih zvaničnika odnosi između dviju država ocijenjeni su dobrim i prijateljskim, što se ogledalo i kroz uspješnu saradnju u proteklom periodu.

TRT Balkan / agencije