Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan sastao se jučer u Budimpešti sa delegacijom Bosne i Hercegovine koju su predvodili član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.       Foto: AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan sastao se jučer u Budimpešti s delegacijom Bosne i Hercegovine koju su predvodili član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

Na sastanku u glavnom gradu Mađarske razgovarano je o bilateralnim odnosima Turkiye i BiH te o koracima kojim bi se mogla produbiti bilateralna saradnja.

Uz Erdogana, u delegaciji Turkiye na sastanku su bili i šet turske diplomacije Hakan Fidan, šef Direkcije za komunikacije Fahrettin Altun, glavni savjetnik turskog predsjednika za vanjsku politiku i sigurnost Akif Cagatay Kilic i savjetnici Zafer Cubukcu i Sabri Demir.

Erdogan je stigao u Budimpeštu jučer na poziv mađarskog premijera Viktora Orbana kako bi prisustvovao obilježavanju Dana osnivanja Mađarske.

Turski predsjednik tokom dana se sastao i sa Orbanom, kao i sa predsjednikom Srbije Aleksanrdom Vučićem.

TRT Balkan / agencije