Podnosioci prigovora, saglasno Zakonu o izboru odbornika i poslanika, imaju pravo da u zakonskom roku izjave žalbu Ustavnom sudu.       Foto: AA

"DIK je većinom glasova odbila prigovore izborne liste 'SDP – Za našu kuću' na odluku Izborne komisije Prijestonice Cetinje, predsednika OO SDP Bijelo Polje Adnana Strikovića na Odluku OIK Bijelo Polje, predsednika OO SDP Rožaje Jasmina Bralića na Odluku OIK Rožaje, prigovore kandidata i ovlašćenog lica podnosioca izborne liste 'PRAVDA ZA SVE – dr. Vladimir Leposavić' Vladimira Leposavića na rešenja opštinskih izbornih komisija Kolašin, Nikšić, Bar, Budva, Berane, Bijelo Polje i Andrijevica. Podnosioci prigovora, saglasno Zakonu o izboru odbornika i poslanika, imaju pravo da u zakonskom roku izjave žalbu Ustavnom sudu", navedeno je u saopštenju nakon maratonske sednice Državne izborne komisije.

Ranije je predsednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša kazao za TVCG da o ponavljanju izbora na Cetinju i Kolašinu svi članovi komisije na sednici u subotu veče nisu bili jedinstveni, ali je većina odlučila da ih ne treba ponavljati i to treba uvažiti.

Tanjug