Na sastanku je razgovarano o trenutnim političkim i ekonomskim prilikama u BiH, regiji i svijetu.     Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović razgovarala je u četvrtak u Sarajevu sa specijalnim izaslanikom Savezne Republike Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Sarazzinom i njemačkim ambasadorom u BiH Thomasom Fitschenom.

Na sastanku je razgovarano o trenutnim političkim i ekonomskim prilikama u BiH, regiji i svijetu.

Cvijanović je tokom sastanka istakla posvećenost evropskom putu BiH, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u državi i Daytonskog mirovnog sporazuma, te naglasila da pitanja koja opterećuju političke odnose u BiH treba rješavati kroz unutrašnji dijalog političkih predstavnika tri konstitutivna naroda.

Ovom prilikom je istaknuto da su mir i stabilnost od ključnog značaja za BiH i cijelu regiju, kao preduslov za punu funkcionalnost institucija, reformske procese i brži ekonomski razvoj.

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama, navodi se u saopštenju Predsjedništva BiH.

TRT Balkan / agencije