Na sastanku bi trebalo da se razgovara i o izmjenama Zakona o predsjedniku, koje je šef države Milo Đukanović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.     Foto: AA

Počeo je sastanak predsjednice Skupštine Danijele Đurović s predstavnicima parlamentarnih partija, o rješavanju političke i institucionalne krize u Crnoj Gori.

Sastanku u crnogorskom parlamentu prisustvuju potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković, lideri Demokratskog fronta Nebojša Medojević, Milan Knežević i Andrija Mandića, zastupnik Demokrata Vladimir Martinović kao i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Na sastanak su došli i zastupnica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i generalni sekretar stranke Ivan Vujović, zastupnik Socijaldemokrata Boris Mugoša i lider Civisa Srđan Pavićević.

Pozivu Đurović odazvali su se i lideri Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Albanske alternative Nik Đeljošaj, FORCA-e Genci Nimanbegu, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Liberalne partije Andrija Popović, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, Prave Crne Gore Marko Milačić, Demosa Miodrag Lekić.

Đurović je u ponedjeljak pozvala lidere parlamentarnih stranaka na dijalog, a trebalo bi da razgovaraju o imenovanjima u pravosuđu, prvenstveno izboru sudija Ustavnog suda, kao i reformi izbornog zakonodavstva.

Na sastanku bi trebalo da se razgovara i o izmjenama Zakona o predsjedniku, koje je šef države Milo Đukanović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

TRT Balkan / agencije