U poređenju s prethodnim izborima, održanim 19. marta, broj birača se povećao za 314.       Foto: Reuters

Biračko pravo na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji će biti održani 11. juna, ima 542.468 građana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz tog resora su kazali da je to broj birača prema zaključenom biračkom spisku 31. maja. U poređenju s prethodnim izborima, održanim 19. marta, broj birača se povećao za 314.

Saopšteno je da uvid u birački spisak glasač može ostvariti lično, na šalterima područnih jedinica i filijala za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva, radnim danom od osam do 14 sati, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).

"U Područnoj jedinici za upravne poslove, državljanstvo i strance Podgorica, uvid u birački spisak se može ostvariti od osam do 17 sati", kaže se u saopštenju MUP-a.

Navodi se da će područne jedinice i filijale u svim opštinama, u vrijeme izbora u nedjelju, raditi od sedam do 20 sati, "kako bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta, za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu", kaže se u saopštenju.

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet-portala www.biraci.me. Na tom portalu građanin unosom broja lične karte ili pasoša može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Na izborima 11. juna učestvovat će 15 izbornih lista.

TRT Balkan / agencije