Predsjednik BS Ervin Ibrahimović, kazao je da je ovo istorijski rezultat.     Foto: AA

Bošnjačka stranka (BS) na vanrednim parlamentranim izborima u Crnoj Gori ostvarila je najbolji rezultat od svog osnivanja.

Prema preliminarnim rezultatima, BS je osvojila 6,8 odsto, odnosno imat će šest poslanika u Skupštini.

Predsjednik BS Ervin Ibrahimović, kazao je da je ovo istorijski rezultat. On je čestitao građanima jer su, kako je naveo, omogućili fer i demokratsku atmosferu tokom izbornog dana.

„Od srca čestitam svima koji su glasali BS, omogućili da ostvari najbolji rezultat od osnivanja i da je jedina partija iz parlamentarnog saziva koja bilježi rast“, naveo je Ibrahimović.

On je rekao da su građani prepoznali ispravnu politiku BS-a i jasno rekli da će dati glas onoj partiji koja je bezrezervno za evropsku, demokratsku i građansku Crnu Goru.

„Građani su za onu partiju koja sve vrijeme čuva multietnički i multivjerski sklad u Crnoj Gori, kao najveću vrijednost, jer nema demokratske, evropske Crne Gore bez Bošnjaka i jake BS“, kazao je Ibrahimović.

On je poručio da će BS sve uraditi da u što kraćem periodu Crna Gora postane prva naredna članica Evropske unije (EU).

„Moramo slušati šta kažu građani, oni duže vrijeme poručuju da žele Crnu Goru u EU. Izabraćemo Vladu koja dijeli evropske vrijednosti, stabilnu vladu koja će bezrezervno biti za evropski put Crne Gore“, naveo je Ibrahimović.

TRT Balkan / agencije