Prisustvovali su i gosti iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.      Foto: AA

Veliki broj postača prisustvovao je, sada već tradicionalnom, iftaru na platou ispod Starog mosta u sklopu manifestacije “Ramazan u Mostaru“. Uglavnom je riječ o mladima Mostara, ali i drugih bosanskohercegovačkih gradova, a ove godine je prema riječima organizatora zabilježen rekordan broj postača ispod Starog mosta. Prisustvovali su i gosti iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

“Sretni smo, presretni, jer smo se okupili na devetom tradicionalnom iftaru ispod Starog mosta, koji je drugu godinu zaredom u organizaciji Grada Mostara, a u saradnji sa raznim institucijama – jedna od njih je i Medžlis islamske zajednice Mostar. Ponosan sam da je i večeras iftar u potpunosti iznijela omladina. Ova godina je rekordna. Povećali smo broj postača. Tu je 1.300 postača. Ovo je prva godina da imamo goste iz mnogih gradova Bosne i Hercegovine, kao i iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Tu su postači iz gradova mostarskog muftiluka, te Sarajeva, Tuzle i Zenice, koji su došli u većim ili manjim grupama“, rekao je Nedim Hondo, koordinator Info servisa za mlade.

Posebno je za Hondu dragocjena činjenica da su mladi jedinstveni i da se pod okriljem vjere okupljaju i druže.

“Omladina i treba da se druži i okuplja. Drago nam je da smo u ovolikom broju večeras. Posebna je čar i ljepota kada se družimo pod okriljem vjere i Božije ljubavi. Nakon iftara će se prisutnima obratiti predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić, nakon čega će nastupiti Adnan Pajević“, naveo je Hondo.

Zadovoljstvo zbog odziva postača i samog ambijenta nije skrivala ni Hana Omerika iz Mreže mladih, koja je jedna od suorganizatorica iftara.

“Ovo je moj drugi iftar, kao domaćina i organizatora. Devet godina održavamo iftar pod Starim mostom i veliko je zadovoljstvo ugostiti postače iz Mostara, Bosne i Hercegovine i šire. Pripreme započinju još prije ramazana. Prethodnih sedmica je bilo zahtjevno i izazovno. Ovo je rekordan broj – 1.300 postača. Zadovoljna sam i čast mi je biti dio ove aktivnosti i organizacije“, izjavila je Omerika.

TRT Balkan / agencije