Tema razgovora bio je način realizacije pomoći stradalim u zemljotresu u Turkiye i Siriji.     Foto: AA

U zgradi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisul-ulemu Huseina ef. Kavazovića posjetio je ambasador Republike Turkiye u BiH Sadik Babur Girgin.

Kako je objavljeno na stranici Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, tema razgovora u Sarajevu bio je način realizacije pomoći stradalima u zemljotresu u Turkiye i Siriji, a koja je prikupljena putem Islamske zajednice u BiH.

Podsjetimo, na sergiji koja je organizirana 10. februara u džamijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori za nastradale u zemljotresu u Turkiye i Siriji prikupljeno je ukupno sedam miliona KM, objavili su predstavnici Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

"Ovo je bila sergija bez presedana. Nijedna ranija sergija nije poučila ovako velik rezultat, što znači da je naš čovjek, naš vjernik, naš musliman, izrazito osviješten kada je u pitanju pomaganje drugima. Slično je bilo i kad su se dogodili zemljotresi u Hrvatskoj, izbjeglička kriza u Ukrajini. Uvijek su se naši ljudi promptno odazivali i nesebično pomagali one unesrećene. Ovog puta to je doživjelo svoj vrhunac“, kazao je tom prilikom Mustafa Prljača, savjetnik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH za medije.

TRT Balkan / agencije