Centar zbivanja je bila dionica između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH kojom je šampionski bolid RB7 vozio slavni britanski F1 vozač Coulthard.     Foto: AA

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, danas je održan dugo iščekivani događaj Red Bull Showrun, a najveću pažnju posjetioca privukao je bolid Formule 1 kojim je upravljao slavni britanski F1 vozač David Coulthard.

Desetine hiljada ljudi iz Bosne i Hercegovine i inostranstva posmatrali su na ulicama bh. prijestolnice istinski spektakl koji imaju priliku ugostiti samo rijetki gradovi svijeta.

Gledatelji su imali priliku da besplatno prate izvedbe bolida F1 i druga dešavanja uz samu ogradu, kao i s postavljenih i potpuno rasprodanih tribina.

Ljubitelji drifta, sve popularnijeg automobilističkog sporta, također su mogli uživati u nastupu fenomenalnog dvojca Red Bull Driftbrothers.      Foto: AA

Centar zbivanja je bila dionica između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH kojom je šampionski bolid RB7 vozio slavni britanski F1 vozač Coulthard koji je oslobodio snagu i zvuk V8 motora prilikom prolaska pored desetina hiljada gledatelja.

Počastio ih je i neizostavnim "krofnama" uz miris spaljenih guma, što zasigurno voli svaki ljubitelj oktanskih sportova.

Osim Coultharda, na Red Bull Showrun su učestvovale i druge velike zvijezde, uključujući Arunasa Gibiežu, koji je na svom motociklu izvodio stuntove iz svog bogatog repertoara.

Ljubitelji drifta, sve popularnijeg automobilističkog sporta, također su mogli uživati u nastupu fenomenalnog dvojca Red Bull Driftbrothers u njihovim snažnim drift automobilima.

TRT Balkan / agencije