Zbog jučerašnjeg slučaja okončana je školska godina na području Tuzlanskog kantona.        Foto: Fena

Ranjeni nastavnik engleskog jezika Nedim Osmanović, prema informacijama sa Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli, u srijedu navečer je skinut sa respiratora.

"Pacijent N.O. samostalno diše, svjestan je i trenutno stabilan, ali je njegovo zdravstveno stanje i dalje izuzetno teško. U toku dana planirano je obavljanje dodatnih dijagnostičkih radnji", rečeno je u UKC Tuzla.

Službenici Uprave policije MUP-a TK po nalogu nadležnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK u srijedu su pretresli kuću maloljetnog djeteta, a potom lišili slobode njegovog oca.

"S djetetom iz Lukavca, u skladu sa zakonskog regulativom, postupaju nadležne službe socijalne zaštite i relevantne medicinske ustanove. Također u skladu sa zakonskim procedurama, eventualno i nadležni sud u vanparničnom postupku. Više informacija o tome Tužilaštvo ne može saopćiti (dijete ne može biti izloženo krivičnom progonu) jer postoje zakonske procedure postupanja. Otac djeteta će danas biti predat u nadležnost Tužilastva, osumnjičen je za dva krivična djela, te će se ispitati i poduzet će se dalje mjere u odnosu na njega, najvjerovatnije će biti predložena mjera pritvora", navodi glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Zbog jučerašnjeg slučaja okončana je školska godina na području Tuzlanskog kantona.

FENA