Zvaničnih informacija iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona još uvijek nema.         Foto: AA

U jutarnjim satima u Osnovnoj školi Lukavac Grad, u Bosni i Hercegovini, dogodila se pucnjava u kojoj je jedna osoba ranjena. Ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac ukazala je prvu pomoć, a potom je ranjeni uposlenik škole prevezen u Univerzitetsko – klinički centar u Tuzli.

“Pacijent inicijala O. N. je hospitaliziran u UKC Tuzla zbog ustrelne povrede vrata. Pacijent je intubiran i u toku je operativni zahvat“, saopšteno je u UKC-a Tuzla.

Zvaničnih informacija iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona još uvijek nema, a gradonačelnik Lukavca Edin Delić je na društvenim mrežama podijelio vijest kako nema povrijeđenih učenika.

Nema povrijedjene djece - pucniava u školi u Lukavcu U OS Lukavac grad pucniava u skoli. Ima povrijedjenih. Medju...

Posted by Edin Delic on Wednesday, June 14, 2023

Službenici Uprave policije MUP-a TK su na terenu i rade uviđaj poslije čega će biti izdato saopštenje. Napadač, za koga se pretpostavlja da je jedan od učenika, lišen je slobode i priveden u Policijsku stanicu Lukavac, što je takđer potvrdio gradonačelnik Delić.

TRT Balkan / agencije