BiH: Predsjednik SDS-a i članovi Predsjedništva stranke podnijeli ostavke

BiH: Predsjednik SDS-a i članovi Predsjedništva stranke podnijeli ostavke

Stav svih nas je da su izborni rezultati loši i da je neuspjeh bio na sva četiri nivoa, rekao je Šarović.
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović i svi članovi Predsjedništva ove stranke podnijeli su danas ostavke.     Foto: AA

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović i svi članovi Predsjedništva ove stranke podnijeli su danas ostavke.

Na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva SDS-a Šarović je rekao da će Predsjedništvo SDS-a funkcionisati u tehničkom mandatu. Prema njegovim riječima sjednica Glavnog odbora zakazana je za 12. novembar, nakon čega će uslijediti unutarstranački izbori.

"Stav svih nas je da su izborni rezultati loši i da je neuspjeh bio na sva četiri nivoa, očekivanja su bila veća, ali mislim da je to realna procjena", rekao je Šarović.

Podsjetio je da je Јelena Trivić bila zajednički kandidat SDS-a i PDP-a za predsjednika Republike Srpske i da je i njen rezultat na kraju neuspješan.

"Smatramo da je ovo očekivana odluka i da će naići na razumijevanje i u javnost i kod našeg članstva kao čin odgovornosti spram rezultata bez obzira koliko za te rezultate ima i objektivnih okolnosti", rekao je Šarović.

TRT Balkan / agencije