ZiraatBank BH, koja u Bosni i Hercegovini posluje već 26 godina, otvorila je novu poslovnicu u sarajevskoj opštini Ilijaš.             Foto: AA

Ziraat Bank BH, koja u Bosni i Hercegovini posluje već 26 godina, otvorila je novu poslovnicu u sarajevskoj opštini Ilijaš.

Otvaranju poslovnice u Ilijašu prisustvovali su ambasador Turkiye u Sarajevu Sadik Babur Girgin, osoblje Ziraat Bank BH i turske ambasade, lokalni zvaničnici i drugi gosti.

Predsjednik Uprave Ziraat Bank BH Bulent Suer kazao je da banka nastavlja s rastom te da su samo tokom ove godine otvorili petu poslovnicu.

Istakao je da imaju veoma dobru saradnju sa brojnim poduzetnicima i proizvođačima.

Suer je kazao da će novootvorena poslovnica biti mjesto koje će pružati usluge za oko 60 hiljada stanovnika na tom području.

Dodao je da Ziraat Bank BH bilježi značajan rast.

"Ovo pokazuju i brojke. Došli smo do pozicije najveće podružnice finansijske grupacije ZiraatBank u inostranstvu. To nas čini posebno sretnima, i siguran sam da ćemo nastaviti rasti u Bosni i Hercegovini”, kazao je Suer.

Ziraat Bank BH je počela sa poslovanjem 19. marta 1997. godine kao prva banka sa stranim kapitalom u Bosni i Hercegovini.

TRT Balkan / agencije