Sastancima ministra Tunca i delegacije u Sarajevu prisustvovao je i ambasador Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin.    Foto: AA

Ministar pravde Republike Turkiye Yilmaz Tunc, koji boravi u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Visoko sudsko i tužilačko vijeće gdje je razgovarao sa predsjednikom VSTV-a Halilom Lagumdžijom i članovima Vijeća.

Tunc je posjetio i Ambasadu Republike Turkiye u Sarajevu, te boravio na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), gdje je u srijedu počeo trodnevni Međunarodni simpozijum “Borba protiv sajber kriminala“, koji je organiziran u saradnji Turske pravosudne akademije, Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), Centra za obuku sudija i tužilaca Federacije BiH i Centra za obuku sudija i javnih tužilaca RS-a.

U okviru Simpozijuma na IUS-u prigodnim govorima su se obratili ministar pravde Republike Turkiye Tunc i ministar pravde Bosne i Hercegovine Davor Bunoza.

Tunc se u Sarajevu sastao i sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem, te posjetio Šehidsko mezarje Kovači gdje je položio cvijeće na mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Sastanku u centrali SDA prisustvovali su i generalni sekretar stranke Halid Genjac i potpredsjednik Haris Zahiragić.

Tunc je posjetio Šehidsko mezarje Kovači.    Foto AA

Turski ministar se učetvrtak sastao i sa ministrom pravde Bosne i Hercegovine Davorom Bunozom.

Sastancima ministra Tunca i delegacije u Sarajevu prisustvovao je i ambasador Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin.

TRT Balkan / agencije