Stanovnici naselja Sniježnica, Centar i Jasikovac čiste svoja imanja.     Foto: FENA

Nezapamćeno nevrijeme koje je pogodilo područje Općine Teočak, u Bosni i Hercegovini, sinoć oko 21 sat pričinilo je ogromnu štetu na infrastrukturnim i stambenim objektima, a Općinski štab Civilne zaštite na vanrednoj sjednici proglasio je stanje prirodne nesreće.

“Bujične vode nanijele su ogromne štete. Najteže stanje je u mjesnim zajednicama Sniježnica, Centar i Jasikovac. Još ne znamo koliko je stambenih objekata poplavljeno, štete se tek zbrajaju“, izjavio je Amir Šabaškić, pomoćnik načelnika u Općinskom štabu Civilne zaštite.

U prekidu je regionalna cesta Teočak – Sapna, a pored stambenih objekata i infrastrukture, vodena bujica je ugrozila i mezarje.

Na sreću nije bilo ljudskih žrtava, iako se jedan od mještana Sniježnice zatekao u svom automobilu kada se na njega sručila vodena bujica koja je nosila sve pred sobom. Uspješnim manevrisanjem, uspio je izbjeći najcrnji scenarij.

Od jutros stanovnici naselja Sniježnica, Centar i Jasikovac čiste svoja imanja i u nevjerici gledaju šta im je sve vodena bujica odnijela.

TRT Balkan / agencije