On je on u julu 1995. godine nestao u Potočarima, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz masovne grobnice koja je u Kozluku otkrivena u septembru 2000.     Foto: Reuters

U prostorijama Komemorativnog centra u Tuzli je identifikovana jedna žrtva proteklog rata, a radi se o žrtvi bošnjačke nacionalnosti koja je ubijena u genocidu počinjenom u Srebrenici 1995. godine, saopšteno je iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine.

"Identitet ove žrtve utvrđen je najprije putem DNK metode da bi članovi porodice potvrdile taj identitet. Tako je identifikovan Ređo (Huse) Jahić koji je rođen 1935. godine u mjestu Zapolje kod Bratunca", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je on u julu 1995. godine nestao u Potočarima, a da su njegovi posmrtni ostaci ekshumirani iz masovne grobnice koja je u Kozluku otkrivena u septembru 2000. godine.

"Nakon potpisivanja zapisnika o identifikaciji, porodica je dala saglasnost za ukop ove žrtve na kolektivnoj dženazi u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari", navode iz Instituta za nestale osobe BiH.

TRT Balkan / agencije