Tokom razgovora Bećirović je iskazao podršku organiziranju Bošnjaka Crne Gore kroz Bošnjačko vijeće i razvijanje njihovog čvrstog partnerskog odnosa sa institucijama države Crne Gore.    Foto: AA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa predstavnicima Bošnjačkog vijeća Crne Gore, predsjednikom Suljom Mustafićem i članom Vijeća Seadom Šahmanom.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Bećirović je istakao da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju veoma dobre bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja i da je interes Bosne i Hercegovine da ti odnosi budu unaprijeđeni.

Tokom razgovora Bećirović je iskazao podršku organiziranju Bošnjaka Crne Gore kroz Bošnjačko vijeće i razvijanje njihovog čvrstog partnerskog odnosa sa institucijama države Crne Gore.

"Kroz tu saradnju čuva se identitet, daje važan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te pruža mogućnost stvaranja čvršćih veza unutar bošnjačkog naroda, koji živi u obje ove zemlje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da kroz Bošnjačko vijeće Crne Gore Bošnjaci provode organizirane aktivnosti usmjerene ka očuvanju vlastitog nacionalnog, vjerskog, jezičkog i kulturnog identiteta, u čemu imaju važnu podršku državnih institucija Crne Gore. Bećirović je istakao da su Bošnjaci čvrst most između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Predstavnici Bošnjačkog vijeća Crne Gore zahvalili su Bećiroviću na podršci koju, kao član Predsjedništva BiH, pruža Bošnjacima Crne Gore i regiona. Naglasili su da je od posebnog značaja činjenica da je kroz svoje djelovanje i povezivanje sa Bošnjacima u regionu Bećirović, stavio interese države BiH iznad interesa stranaka i pojedinaca. Na taj način, u fokus su stavljene državne institucije i potreba njihovog jačanja.

TRT Balkan / agencije