Sjedinjene Države snažno podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine.     Foto: Reuters

Biden je u pismu, u ime naroda Sjedinjenih Američkih Država članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najljepše želje povodom obilježavanja Dana državnosti.

Sjedinjene Države snažno podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine.

Pozivamo bosanskohercegovačke lidere da ostave po strani razlike i rade na izgradnji bolje budućnosti za ljude koje predstavljaju - uključujući brzo formiranje vlasti na svim nivoima i donošenje reformi potrebnih da se osigura mjesto Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda - navodi se u pismu predsjednika Bidena.

Dalje u pismu, Biden navodi da se u godini koja je pred nama, raduje jačanju prijateljstva između naših građana i produbljivanju međusobne saradnje - uključujući sigurnost, diverzifikaciju energije i borbu protiv korupcije.

Sjedinjene Države će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njene građane - zaključio je Biden u svom pismu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

FENA