Bećirović je naglasio kako je potrebno dalje produbiti ekonomsku saradnju ovih dviju država.      Foto: AA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je danas sastanak s ambasadorom Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadikom Baburom Girginom, na kojem je razgovarano o bilateralnim i drugim odnosima dviju država, s akcentom na ekonomska pitanja.

Na sastanku je konstatirano da, pored snažne podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosni i Hercegovini, Republika Turkiye pruža pomoć i na njenom euroatlantskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom susreta je konstatirano da je Turkiye značajan vanjskotrgovinski partner za Bosnu i Hercegovinu, ali da postoji veliki potencijal za dodatno jačanje ekonomskih odnosa dviju država. To se posebno odnosi na direktne inostrane investicije.

Bećirović je naglasio kako je potrebno dalje produbiti ekonomsku saradnju dviju država, posebno u sektorima infrastrukture, energetike, turizma i prehrane. Na sastanku je ocijenjeno i kako je neophodno raditi na još jačem povezivanju kompanija iz Bosne i Hercegovine i Republike Turkiye.

Ambasador Girgin je naglasio da će Turkiye nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu kao suverenu i nezavisnu državu na njenom euroatlantskom putu.

TRT Balkan / agencije