Nakon Bidenovog povlačenja, Aleksandar Vučić tvrdi da će Michelle Obama ući u kampanju / Foto: Reuters

Vučić je naveo da je dobio informacije koje ukazuju na to da će se bivša prva dama Michelle Obama uključiti u predsjedničku kampanju.

Razgovarao sam s ljudima iz Londona i Amerike. Otkrit ću vam tajnu, Kamala Harris ne bi imala velikih izgleda protiv Donalda Trumpa, ali bit će ovo jedna od najneizvjesnijih utakmica. Mislim da je donijeta vrlo mudra odluka u štabu demokrata da se uključi u kampanju Michelle Obama. Tačnije, kandidat će biti Kamala Harris, a nosit će je Michelle Obama i da se transfer popularnosti Michelle Obame prebaci na Kamalu Harris.

predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Vučić je izjavio da se radi o povjerljivim informacijama koje je dobio iz američkih izvora. "Mogu vam reći da postoji mogućnost da Michelle Obama uđe u predsjedničku trku. Ovo su informacije koje dolaze iz pouzdanih izvora", rekao je Vučić.

Ova tvrdnja predsjednika Srbije dolazi u trenutku kada se spekulisalo o tome da li će Joe Biden, zbog godina i zdravstvenih problema, odlučiti da se ne kandiduje za drugi mandat.

Michelle Obama, koja je tokom boravka u Bijeloj kući stekla veliku popularnost, mogla bi biti snažnakandidatkinja za demokratsku nominaciju.

Iako nema zvaničnih potvrda o ovim navodima, Vučićeve izjave su izazvale veliku pažnju javnosti i medija, koji sada pomno prate dalji razvoj situacije na američkoj političkoj sceni.

TRT Balkan / agencije