Direktor tvrtke Krešimir Sečak: "Otvorit ćemo novih 50 radnih mjesta."     Foto: HINA

Nipro Corporation Japan bavi se farmaceutskom i proizvodnjom medicinske opreme i primarnog pakiranja za lijekove, a u Sesvetama su od 2021, gdje imaju u vlasništvu bivšu 70-godišnju tvornicu Piramida, koja se sada zove Nipro i njome upravlja tvrtka Nipro Pharmapackaging Hrvatska.

Direktor te tvrtke Krešimir Sečak na predstavljanju investicije naglasio je da će njezinim dovršetkom tvornica povećati proizvodnju s današnjih oko 2 milijuna ampula i bočica za lijekove dnevno, na više od 2,5 milijuna komada dnevno.
"Otvorit ćemo i novih 50 radnih mjesta, čime će se broj zaposlenih povećati na 270, a za naš menadžment veliko je priznanje i što Nipro u Sesvetama postavlja i svoj globalni centar izvrsnosti za ampule”, istaknuo je Sečak.

Iznio je i podatak da godišnje u toj tvornici proizvedu više od 650 milijuna staklene ambalaže, najavljujući kako će uskoro tamo proizvoditi i sterilne staklene injekcije, za koje je kazao i da su jedan od najzahtjevnijih proizvoda u koje se pune lijekovi.

Stabilno poslovanje uz stalni rast prihoda i proizvodnje

Na upit o poslovanju korporacije Nipro i tvrtke u Sesvetama, Sečak je kazao da je globalni prihod Niproa u 2021. iznosio 3,5 milijardi eura, a Niproa Hrvatska 14,3 milijuna eura.
"U 2022. očekujemo ubrzanje rasta i povećanje prihoda na 16,2 milijuna eura, a važno je reći i da Nipro korporacija i Nipro Hrvatska kontinuirano rastu brže od rasta naših tržišta. Nipro je investirao u Hrvatsku s ciljem dugoročnog razvoja tvornice u Sesvetama, koja je već prepoznata kao jedna od najboljih i najvećih u EU u proizvodnji ampula”, poručio je Sečak.
Kazao je i da je Nipro izuzetno zadovoljan poslovanjem u Hrvatskoj te da su potvrdili da do 2025. planiraju uložiti i više od 100 milijuna kuna, pri čemu smatraju da će ulazak Hrvatske u eurozonu pojednostaviti poslovanje.
Osvrnuo se i na poremećaje u nabavnim lancima i druge probleme u svijetu koji kompliciraju poslovanje kazavši da, bez obzira na sve to, za sada im je poslovanje stabilno, uz stalni rast prihoda.

Japanski veleposlanik u Hrvatskoj Iso Masato danas je također ocijenio pozitivnim ulazak Hrvatske u eurozonu, ali i Schengen, ocjenjujući da će to, kao i novi dobri kreditni rejtinzi Hrvatske, dodatno otvoriti i privući strane investicije u Hrvatsku, moguće i japanske.

Direktor globalnog poslovanja Niproa Tsuyoshi Yamazaki poslovanje u Sesvetama ocijenio je jako dobrim te da su na to ponosni, tim više, kako je dodao, što i kod hrvatskog menadžmenta vidi okrenutost poduzetništvu i međunarodnom načinu razmišljanja o poslovanju.

S njim su bili i drugi predstavnici te japanske korporacije te su zajedno obišli pogone u Sesvetama i gradilište nove tvornice, koja je blizu dovršetka.

Osim u Hrvatskoj, Nipro u EU ima još tri tvornice u Francuskoj i jednu u Njemačkoj, s čijim timovima radi i na uspostavljanju svoje globalne tehnološke platforme i centra izvrsnosti u Sesvetama.

HINA